Lubrikant

Lubrikant je jedan od najvažnijih dodataka seksualnom životu. To je tekućina koja se koristi za smanjenje trenja tijekom seksualne aktivnosti i poboljšanje intimnosti. Lubrikant može biti vrlo koristan za sve parove, ne samo za one koji imaju problema sa suhoćom vagine ili anusa, već i za one koji žele dodatnu stimulaciju i ugodu tijekom seksualne aktivnosti.

Koja lubrikanti postoje?

Postoji nekoliko vrsta lubrikanata dostupnih na tržištu, a najčešći su na bazi vode, silikona i ulja. Lubrikant na bazi vode je najpopularniji jer je siguran za korištenje sa svim seksualnim igračkama i kondomima. Lubrikanti na bazi silikona mogu pružiti dugotrajniji učinak i omogućiti veću ugodu, dok su lubrikanti na bazi ulja najbolji za upotrebu u nekim seksualnim aktivnostima.

Kada i kako koristiti lubrikant?

Lubrikant se može koristiti za razne seksualne aktivnosti, uključujući vaginalnu, oralnu i analnu penetraciju, masturbaciju, kao i za stimulaciju drugih erogenih zona. Lubrikant se također može koristiti s različitim seksualnim igračkama, poput dildo-a, vibrirajućih jaja, analnih čepova i drugih.

Prije korištenja lubrikanta, trebali biste pročitati upute proizvođača kako biste osigurali da je siguran za upotrebu s vašim seksualnim igračkama i kondomima. Također se preporučuje da se na početku upotrebe koristi manja količina lubrikanta, a zatim se postupno dodaje dok ne postignete željenu razinu klizanja.

Važno je napomenuti da se lubrikant ne smije koristiti kao zamjena za zaštitu od spolno prenosivih bolesti ili kao metoda zaštite od trudnoće. Umjesto toga, lubrikant se može koristiti kao dodatni dodatak seksualnoj aktivnosti.

Uz pravilnu upotrebu, lubrikant može pružiti dodatnu ugodu i uzbudljivu seksualnu aktivnost za oba partnera. To je siguran i jednostavan dodatak za bilo koju vrstu seksualne aktivnosti, a dostupan je u raznim vrstama i okusima za prilagodbu individualnim željama i potrebama.