Kegel kuglice

Kegelové loptičky sú malé zariadenia na precvičovanie panvových svalov. Sú určené na vloženie do pošvy a používajú sa na posilnenie panvových svalov, ktoré sú dôležité pre podporu orgánov v danej oblasti.

Panvové svaly môžu ochabovať v dôsledku tehotenstva, pôrodu, menopauzy, starnutia alebo iných zdravotných problémov, ako je inkontinencia moču alebo prolaps orgánu. Posilňovanie týchto svalov môže pomôcť predchádzať takýmto problémom.

Kako izgledaju i kako rade kegel kuglice

Kegel kuglice se sastoje od dvije ili više povezanih kuglica koje su uokvirene u silikonsku, plastičnu ili metalnu omotnicu. One se umetnu u vaginu i zadrže unutar nje, koristeći mišiće zdjelice kako bi ih držale na mjestu. Tijekom upotrebe, korisnici obavljaju Kegelove vježbe, stiskajući i opuštajući mišiće zdjelice kako bi ojačali njihovu snagu i izdržljivost.

Kegel kuglice se mogu koristiti tijekom bilo koje dnevne aktivnosti, kao što su hodanje, trčanje ili čišćenje. One također mogu biti ugodne za nošenje tijekom seksualne aktivnosti, poboljšavajući senzaciju i intenzitet orgazma.

Kada koristiti kegelove kuglice

Kegel kuglice dolaze u različitim veličinama i težinama, ovisno o razini iskustva korisnika. Početnici bi trebali započeti s manjim i lakšim kuglicama, dok bi napredniji korisnici mogli koristiti teže i veće kuglice za veće izazove.

Prije upotrebe Kegel kuglica, važno je konzultirati se s liječnikom kako bi se utvrdilo da li su one prikladne za vas. Također je važno pridržavati se uputa za upotrebu i održavanje, kao što su redovito čišćenje i zamjena kuglica nakon nekoliko mjeseci upotrebe.

Ukratko, Kegel kuglice su uređaji za treniranje mišića zdjelice koji se koriste kako bi se ojačali mišići zdjelice i spriječili problemi s urinarnom inkontinencijom i prolapsom organa. One se umetnu u vaginu i koriste mišiće zdjelice kako bi ih držale na mjestu, dok korisnici obavljaju Kegelove vježbe. Kegel kuglice dolaze u različitim veličinama i težinama, a važno je konzultirati se s liječnikom prije